Lando Norris: “Videogames maken van mij een betere F1-piloot”

06 oktober 2020 — Volgens McLaren-rijder Lando Norris zorgen videogames ervoor dat hij een betere rijder wordt, dit onder andere door de focus die net als in een F1-bolide noodzakelijk is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Everyone practices like this on the simulator, right?

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

Lando Norris was voorafgaand aan het hervatten van het F1-seizoen één van de grote sterren tijdens de virtuele F1-races. De jonge Brit is een erg bedreven speler van videogames en die maken van hem naar eigen zeggen ook een betere rijder.

“Wanneer ik videogames speel die veel van mijn hersenen vereisen dan houden ze mij gefocust,” aldus de McLaren-rijder tegenover het officiële Formule 1-magazine.

“Ze geven me hetzelfde gevoel als wanneer ik in een F1-bolide rijdt. Hoe kan ik dit beter doen? Hoe kan ik deze bocht verbeteren? Waar kan ik de wagen voor mij inhalen?”

F1-games worden al jarenlang door F1-piloten gebruikt om een circuit beter te leren kennen, al zijn de echte F1-simulatoren uiteraard de beste voorbereiding voor een rijder.

Toen het F1-seizoen nog stil lag zamelde Lando Norris via een Twitch-stream geld in voor slachtoffer van het coronavirus COVID19.

Dit bericht bekijken op Instagram

Thanks to all my viewers for raising over $12,000 by the end total for #twitchstreamaid and the fight against Covid-19 ! I do have to cut all my hair off now though… ߘ‚ #besttwitchchat

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België