Last minute-wijziging in F1-reglement: wk-punt voor snelste ronde?

06 maart 2019 — De kans bestaat dat we een last minute-wijziging in het F1-reglement voor het seizoen 2019 krijgen. Er zijn immers plannen om een wk-punt toe te kennen voor de snelste ronde tijdens een F1-race.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Volgens ‘RaceFans.net’ zou er morgen in Genève tijdens een meeting van de FIA World Motor Sport Council een voorstel besproken worden om aan de rijder die tijdens een race de snelste ronde rijdt een wk-punt toe te kennen.

Indien de World Motor Sport Council het voorstel steunt dan zouden de F1 Strategy Group en F1 Commissie via een elektronische stemming de aanpassing van het reglement moeten goedkeuren.

De mogelijke reglementswijziging komt er plots en op minder dan twee weken voor aanvang van het nieuwe F1-seizoen. Het voorstel zou echter ingegeven zijn na een rondvraag van Liberty Media bij de F1-fans.

Er zou ook een voorstel op tafel gelegen hebben om de rijder die de polepositie verovert een extra wk-punt toe te kennen. Dat voorstel werd echter geschrapt omdat een rijder met één wk-punt verschil kampioen zou kunnen worden voor iets dat hij op zaterdag verwezenlijkte in plaats van tijdens een race.

Van de maatregel om een wk-punt toe te kennen aan de rijder die de snelste ronde rijdt wordt verwacht dat eerder rijders die achteraan de race rijden een pitstop zullen maken voor nieuwe banden in de hoop zo de snelste ronde te rijden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België