Late beslissing F1-reglement 2017: “Kleine teams komen in de problemen”

30 januari 2016 — Er is nog altijd geen definitieve invulling van het F1-regelement 2017 en dat zorgt vooral bij de kleinere F1-teams voor problemen.


In mei vorig jaar werd reeds aangekondigd dat er voor het seizoen 2017 ingrijpende reglementswijzigingen zouden geïntroduceerd worden. De grote lijnen werden uitgezet maar het blijft echter wachten op de definitieve beslissingen en invulling. Dat zorgt bij de kleinere teams volgens Otmar Szafnauer voor de nodige problemen.

“Het maakt het zeker en vast moeilijker voor ons,” aldus Szafnauer van Force India tegenover ‘Autosport’. “Het zou beter voor ons zijn indien we het eerder zouden weten. We hebben immers niet de middelen om een ontwikkelingsprogramma te beginnen op basis van vermoedens en giswerk, iets dat sommige andere teams wel doen. We moeten wachten tot de regels bekend zijn.”

“Eenmaal de regels bekend zijn zullen we ze nadrukkelijker bestuderen en geleidelijk aan onze middelen herverdelen aangezien we zowel in 2016 als 2017 competitief willen zijn. Het moment bepalen waarop je de switch maakt is één van de problemen waarmee we geconfronteerd worden.”

“We hebben geen 800 mensen in dienst,” voegt Szafnauer eraan toe. “Twee programma’s parallel naast elkaar laten lopen is dan ook moeilijk voor ons. Het zal dan ook een strategische beslissing worden en we zullen pas een beslissing nemen eenmaal duidelijk is hoe competitief we in 2016 zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België