“Late beslissing over nieuw F1-team is een ernstige dreiging”

16 juni 2010 — Joan Villadelprat maakt zich zorgen over de termijn waarop beslist wordt welk het nieuwe team in de Formule 1 wordt in 2011.

Joan Villadelprat is de baas van Epsilon Euskadi dat in 2011 het nieuwe F1-team op de grid wil worden. De FIA is momenteel nog steeds bezig met een selectieprocedure om een nieuw F1-team te vinden nadat USF1 haar F1-project annuleerde.

De FIA wil in 2011 een dertiende team op de grid maar een definitieve beslissing over welk team het zal worden mogen we pas tegen augustus verwachten. Rijkelijk laat als je weet dat het ontwikkelen van een nieuwe bolide toch heel wat maanden werk in beslag neemt. Een F1-wagen bouwen is meestal geen probleem, maar als nieuw team wil je uiteraard geen eeuwigheid trager zijn dan de gevestigde waarden op de grid.

“Ik ben redelijk optimistisch. tegelijkertijd maak ik me echter ook wat zorgen aangezien we de mededeling van de FIA pas tegen eind augustus mogen verwachten,” zei Joan Villadelprat in een interview met Autosprint.

“Wanneer je dan mag deelnemen aan het nieuwe seizoen is de tijd wel erg beperkt om je wagen te bouwen,” voegde Villadelprat eraan toe. “Bovendien zitten we nu in een situatie waarbij we investeringen beginnen doen terwijl we niet eens weten of we kunnen deelnemen aan het nieuwe seizoen.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België