logo
 

Lauda: “Hier zal een hartig woordje over worden gepraat”

24 augustus 2014 — Niki Lauda reageerde furieus na afloop van de race na opnieuw een incident tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. image

Lewis Hamilton startte in Spa opnieuw vanop de eerste rij, naast zijn teamgenoot Nico Rosberg, die tijdens de kwalificaties de beste tijd neerzette. Bij start moest de Duitser zijn plaats echter meteen afstaan aan Hamilton, maar bij het aansnijden van Les Combes probeerde Rosberg zijn teamgenoot opnieuw te passeren.

De twee kwamen echter, weinig verrassend, met elkaar in aanraking. Rosberg slaagde er niet in om Hamilton voorbij te gaan, maar raakte wel het linkerachterwiel van de Brit, waardoor Rosberg een stuk van zijn voorvleugel kwijtspeelde. Veel erger verliep het voor Lewis Hamilton, die een lekke band opliep, waardoor zijn race meteen naar de vaantjes was. Bovendien werd de bodem van zijn Mercedes beschadigd door het rondslaande rubber.

Na afloop van de race reageerde vooral teamadviseur Niki Lauda furieus. “Voor mij is het simpel. Het kan gewoonweg niet dat Nico Lewis raakt in de tweede ronde.” brieste Lauda

“Om kwart voor vijf hebben we een meeting om te weten te komen wat er gebeurde, want het is onacceptabel dat dit gebeurt. Als dit op het einde van de race gebeurt, dan kan erover worden gepraat, maar om dit al in de tweede ronde te doen en Red Bull met de overwinning te laten lopen - maar toch hoedje af voor hun prestatie - is belachelijk.”

“We dachten dat ze wel slim genoeg waren om dat te weten, maar nu moeten we er eens goed over spreken.” sneerde de Oostenrijker nog nadat hem werd gevraagd of ze dit scenario al eens hadden belicht.


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëLewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië