logo
 

Lauda: “Ik zou Verstappen en Ricciardo laten betalen voor hun crash!”

30 april 2018 — Volgens Niki Lauda treft vooral Max Verstappen schuld aan de crash tussen beide Red Bull-piloten. De Oostenrijker vindt tegelijkertijd dat het rijdersduo van Red Bull er goedkoop vanaf komt. Hij zou beide rijders laten betalen voor hun crash.


“Ik zou hen samen met Toto in het kantoor roepen en hen zeggen hoeveel minder ze betaald worden omwille van al de schade die ze veroorzaakt hebben,” antwoorde Lauda op de vraag wat hij zou doen indien dergelijk incident zou plaatsvinden bij Mercedes. “Echt. We hebben daar ooit aan gedacht maar hebben het uiteindelijk niet moeten doen.”

“Het is een ramp wat er gebeurde, wij maakten het ooit ook mee tijdens de GP van Spanje in 2016,” verwijst Lauda naar de crash die Nico Rosberg en Lewis Hamilton maakten.

Volgens Lauda is er bovendien een duidelijke schuldige voor de aanrijding tussen Ricciardo en Verstappen. Lauda houdt Verstappen voor het overgrote deel verantwoordelijk voor de crash.

“Wat mij betreft is Verstappen voor 70 procent verantwoordelijk en Ricciardo voor 30 procent. Verstappen beweegt constant heen en weer, waar kon die arme Ricciardo naartoe?”

De wedstrijdleiding was het alvast niet eens met Niki Lauda. De stewards gaven Ricciardo en Verstappen een reprimande nadat ze oordeelden dat de oorsprong van het incident bij Verstappen lag maar dat ook Ricciardo een bijdrage had in de crash.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België