Lauda: “Mercedes gaat geen verstoppertje spelen tijdens de wintertests”

14 februari 2017 — Mercedes heeft bij monde van Niki Lauda laten verstaan dat het tijdens de wintertests niet van plan is om verstoppertje te spelen.


Ook vorig jaar domineerde Mercedes de Formule 1, al was daarvan tijdens de voorbereidende wintertests nog niets te merken. Mercedes stond toen tijdens geen enkele van de acht testdagen helemaal bovenaan.

Mercedes liet de besttijden toen aan de concurrentie maar sloeg vervolgens wel genadeloos hard toe tijdens het begin van het seizoen. De concurrentie was stiekem aan het dromen maar stond al meteen tijdens de eerste race van het seizoen met beide voeten opnieuw op de grond.

Aan verstoppertje spelen moeten we ons dit jaar volgens Niki Lauda echter niet verwachten. Door de ingrijpende reglementswijzigingen weet niemand immers waar ze echt staan, waardoor we dit jaar niet tot aan de kwalificatie in Melbourne moeten wachten om de krachtsverhoudingen enigszins te kunnen inschatten.

“Deze keer zal niemand bluffen en pas tijdens het seizoensbegin in Melbourne de troefkaarten op tafel leggen. Deze keer willen ook wij weten waar we ons op de baan bevinden,” aldus Niki Lauda tegenover ‘Blick’.

Toch zullen de teams pas na de eerste drie races echt weten hoe goed hun wagen is. “De eerste drie circuits zijn immers totaal verschillend,” besluit Lauda.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België