logo
 

Lauda: “Ricciardo chanteert Red Bull door niet te tekenen”

06 juni 2018 — Het was al een tijdje duidelijk dat Daniel Ricciardo de sleutelfiguur is in het zogenaamde ‘silly season’. Nu ook de onderhandelingen van Lewis Hamilton met Mercedes blijven aanslepen is de situatie er niet gemakkelijker op geworden.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Het contract van Ricciardo loopt af op het einde van het seizoen en de Australiër is gegeerd wild op de transfermarkt. Hij heeft echter altijd al laten verstaan dat hij zijn tijd wil nemen eer hij een beslissing neemt want hij wil koste wat het kost in de beste bolide zitten in 2019.

Een goed verstaander maakt daaruit op dat als hij niet bijtekent bij Red Bull hij waarschijnlijk naar Mercedes of Ferrari zal trekken.

Mercedes en Lewis Hamilton, van hun kant, zijn al een hele tijd aan het onderhandelen over een nieuwe overeenkomst. Het klinkt steeds dat het slechts een kwestie van tijd is voor de viervoudige wereldkampioen zijn handtekening zet. De onderhandelingen slepen nu al een hele tijd aan en een oplossing lijkt zich niet meteen aan te bieden.

Gisteren mocht viervoudig MotoGP-kampioen Marc Marquez een paar rondjes afmalen in de Red Bull RB8 op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Mercedes-raadgever Niki Lauda en Red Bull Motorsport-Chef Helmut Marko waren daarbij en ze lieten kort hun licht schijnen over de situatie op de rijdersmarkt.

“Op dit moment liggen de onderhandelingen met Lewis stil,” liet Lauda weten. “We hebben op dit moment ook geen haast. Ik ben er meer dan honderd procent zeker van dat hij zal bijtekenen en dat hij het zich niet zal beklagen.”

“Mercedes is al sinds december bezig om Hamilton bij te laten tekenen,” aldus Marko. “Ik hoop dat ze er snel in slagen want zolang Hamilton niet tekent zal Daniel ook niet bij ons tekenen.”

Met die laatste uitspraak van Dr. Marko was Lauda het helemaal niet eens.

“Ricciardo is jullie gewoon aan het chanteren door niet bij te tekenen,” zegt Lauda. “Niemand kan krijgen wat Lewis krijgt, en daarbij hebben we Ricciardo ook nog geen voorstel gedaan.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: MercedesRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië