Lauda: “Rosberg zou het niet beter gedaan hebben dan Bottas”

27 maart 2017 — Volgens Niki Lauda heeft Valtteri Bottas een schitterende Australische GP gereden en zou Nico Rosberg het zeker niet beter gedaan hebben.


Bottas kwalificeerde zich als derde en dat was ook de positie waarin hij finishte. De Fin naderde tijdens de tweede helft van de race zelfs op teamgenoot Lewis Hamilton, om uiteindelijk op slechts iets meer dan een seconde van Hamilton te finishen.

Volgens Niki Lauda heeft Bottas bewezen dat Mercedes de juiste beslissing heeft genomen door voor hem te kiezen als vervanger van Nico Rosberg.

“Ik koos meteen voor Bottas toen we een ervaren snelle rijder nodig hadden. Wehrlein, die nog jong is, was voor mij iets te risicovol omdat hij niet over voldoende ervaring beschikte. We hadden de verwachting dat Bottas in een nieuwe wagen, in een nieuw team, met de steun van het team sneller zou zijn.”

“En dat heeft hij ook gedaan. Het ganse weekend was een grote sensatie. Ik denk niet dat Nico het beter zou gedaan hebben. Het zou hetzelfde resultaat gegeven hebben. Het was zijn eerste race in deze wagen en hij heeft het schitterend gedaan.”

Er waren speculaties dat Mercedes aan Bottas teamorders zou gegeven hebben toen die serieus aan het naderen was op Hamilton. Niki Lauda ontkent dat echter.

“Nee, hij heeft geen teamorders gekregen. Bottas heeft het volgens mij geweldig gedaan. Zijn eerste keer in de wagen en dan als derde finishen, zo dicht achter Lewis. Hij had het niet beter kunnen doen,” besluit Lauda.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België