Lawrence Stroll: “Ik wil met Racing Point F1 om de derde plaats strijden”

02 december 2018 — Zien we Racing point F1 volgend jaar de strijd om de derde plaats in het F1-kampioenschap aangaan. Lawrence Stroll, vader van Lance Stroll, hoopt alvast van wel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Racing Point Force India F1 (@forceindiaf1) op

De voorbije jaren was Force India erg succesvol, vooral in de seizoenen 2016 en 2017, toen het vierde werd en dus ‘best of the rest’ was, achter de grote drie Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Doordat Force India halverwege het seizoen al haar punten verloor eindigde het dit seizoen slechts als zevende in het kampioenschap. De ambities voor komend seizoen liggen echter een stuk hoger. Lawrence Stroll droomt zelfs van een strijd om de derde plaats.

“Met het juiste kapitaal, het juiste leiderschap en de juiste motivatie is er geen enkele reden waarom we geen hoge verwachtingen zouden mogen hebben,” vertelde Lawrence Stroll onlangs tegenover de ‘New York Times’. “We zouden nog hoger moeten kunnen vechten, boven onze ‘gewichtsklasse’. Hopelijk kunnen we vechten voor de derde plaats.”

Onder haar nieuwe naam wil het Racing Point F1 team een grote stap vooruit zetten, al zal Lawrence Stroll niet zomaar onbeperkt in de geldbuidel tasten, ook al rijdt zijn zoon voor het team.

“Ik ben hier niet voor mijn ego,” aldus Stroll. “Ik ben hier ook niet om geld te verliezen. Ik ben hier voor de lange termijn, net zoals ik er ook was bij de andere zaken waarin ik aanwezig was, zoals Tommy Hilfiger, Michael Kors ofzo.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België