logo
 
image

Lawrence Stroll redder in nood voor Force India

08 augustus 2018 — De curatoren bij Force India hebben een bod aanvaard op de renstal afkomstig van Lawrence Stroll, vader van Williams-rijder Lance Stroll.

Een bericht gedeeld door Sahara Force India F1 (@forceindiaf1) op

Sinds de vrijdag voor de GP van Hongarije was de formatie uit Silverstone onder curatele geplaatst om de renstal te beschermen tegen enkele schuldeisers. Gisteravond werd duidelijk dat er een bod was van een consortium onder leiding van Lawrence Stroll en met de steun van Force India-COO Otmar Szafnauer.

De curatoren hebben dat bod aanvaard en zo kunnen voor Force India de dingen weer hun normale gang gaan. Het komt er op neer dat alle schuldeisers betaald zullen worden, dat al het personeel aan de slag kan blijven en dat er zal geïnvesteerd worden om het team te laten voortbestaan.

“Dit verzekert Force India van het voortbestaan en het zal ons en de rijders toelaten om het volle potentieel te benutten,” aldus COO Szafnauer. “Ik ben blij dat we de steun van een consortium hebben dat gelooft in ons als team en dat tegelijkertijd het potentieel van het team ziet op zakelijk vlak, nu en in de toekomst.”

“De knowhow en de toewijding bij Force India heeft er altijd voor gezorgd dat we onszelf overtroffen hebben en met deze nieuwe investering hebben we weer een mooie toekomst in het verschiet.”

“Ten slotte wil ik nog graag Vijay Mallya, de Sahara Group en de familie Mol bedanken voor al hun steun om het team zo ver als hun mogelijkheden te brengen,” besluit Szafnauer.

Stroll is al een tijdje in beeld als overnemer van Force India, het geeft hem namelijk de mogelijkheid om de touwtjes meer in handen te nemen. Hij is ook geldschieter van Williams waar zoon Lance aan zijn tweede F1-seizoen bezig is.

Deze overname zal ongetwijfeld de rijdersmarkt in beweging zetten want naar alle waarschijnlijkheid zal Lance Stroll de overstap maken naar het team van zijn vader. Het wordt ongetwijfeld nog een interessant ‘silly season’ in de F1.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België