Layout van circuit GP van Frankrijk officieel voorgesteld

07 september 2017 — Het circuit van Paul Ricard heeft de layout van het circuit bevestigd waarop volgend jaar de GP van Frankrijk wordt verreden.


De organisatoren van de GP van Frankrijk hebben de layout van het circuit van Paul Ricard voorgesteld die zal gebruikt worden voor de Franse GP in 2018.

De traditionele layout van 5,8 kilometer zal gehanteerd worden, al worden enkele bochten wel enigszins aangepast voor de snellere F1-bolides waarmee vanaf dit jaar wordt gereden. Er wordt verwacht dat de F1-bolides een snelheid van ongeveer 344 km/u halen alvorens ze op het rechte stuk moeten aanremmen voor de chicane.

“De chicane toevoegen aan het midden van het rechte stuk zou het inhalen moeten bevorderen,” aldus Romain Grosjean. “Je zal volgas gaan alvorens je erg hard moet afremmen. Indien een rijder zijn lijn beschermt voor de chicane dan zal hij geen al te beste exit hebben.”

“Het kan de rijder erachter de kans geven om ter hoogte van ‘Signes’ een inhaalpoging te ondernemen. Men kan er eventueel met twee wagens naast elkaar voluit gaan.”

De GP van Frankrijk staat gepland voor 24 juni 2018 en zal voor het eerst sinds 2008 verreden worden. Destijds won Felipe Massa in een F1-bolide van Ferrari.

Klik op onderstaande afbeelding in de twee voor een grote weergave van het circuit


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Frankrijk

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië