Leclerc: “Ferrari zal moeilijkheden ondervinden tijdens de race”

13 juli 2019 — Op basis van de resultaten van tijdens de oefensessies op vrijdag verwacht Charles Leclerc dat Ferrari op zondag tijdens de race moeilijkheden zal ondervinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens de tweede oefensessie was Charles Leclerc slechts 0,197 sec trager dan Valtteri Bottas die in de Mercedes de snelste tijd liet noteren. Toch verwacht Leclerc dat de rest van het raceweekend erg moeilijk zal verlopen voor Ferrari.

“Het was een redelijk moeilijke dag voor ons,” blikt Leclerc terug op de twee oefensessies die op vrijdag werden verreden.

“We hebben heel wat dingen uitgetest. Ik heb het gevoel dat we heel wat problemen ondervonden op het vlak van de racesnelheid.”

De kwalificatiesimulaties verliepen volgens Leclerc iets beter maar de Monegask vreest dat Mercedes nog een stuk sneller kan dan dat het tot dusver toonde.

“Onze kwalificatiesnelheid was niet zo slecht, maar ik heb het gevoel dat Mercedes nog heel wat achter de hand houdt.  Het zal dan ook erg moeilijk worden, we hebben nog veel werk te doen.”

Ondanks dat Mercedes in Oostenrijk niet kon meedoen voor de overwinning meent Leclerc dat Mercedes nog steeds het te kloppen team is.

“Om eerlijk te zijn verwachtte ik dat Mercedes hier het te kloppen team zou zijn. Ik denk ook dat ze dat tijdens de oefensessies bevestigden, ze zijn zeer snel tijdens hun race-runs.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België