logo
 

Leclerc: “Gebrek aan snelheid Ferrari is een verrassing”

11 oktober 2019 — Mercedes domineerde beide oefensessies op vrijdag en dat kwam voor Charles Leclerc en Ferrari enigszins als een verrassing, vooral wat het tijdsverschil betreft.

“Ik denk dat we zoveel mogelijk uit beide oefensessies hebben proberen halen, wat erg belangrijk is. Het ziet er echter naar uit dat we dit weekend wat snelheid missen, wat een beetje een verrassing is,” zei Leclerc na afloop.

“We waren de voorbije vier races erg sterk en we hadden dan ook verwacht om ook hier goed te zijn. Maar dat is blijkbaar minder het geval.”

In het verleden gebeurde het dikwijls dat Ferrari een mindere start kende maar van vrijdag op zaterdag haar wagen aanzienlijk verbeterde. Dat wordt nu moeilijker omdat de derde oefensessie geschrapt is en de kwalificatie pas zondagochtend wordt verreden.

“Onze lange runs waren in vergelijking met Mercedes niet zo geweldig,” aldus Leclerc. “Ik denk dat we ons ongeveer op het niveau van Red Bull bevinden. We zullen de data moeten checken.”

“Met weinig brandstof aan boord lijken we wat snelheid te missen, we zullen daaraan moeten werken.”

“De wagen voelde niet slecht aan, de balans was redelijk goed, maar het ziet er naar uit dat we overal een beetje grip tekort komen,” besloot Leclerc.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België