Leclerc: “Ik heb alles gegeven voor de tweede plaats”

23 juni 2019 — Mercedes veroverde haar zesde dubbeloverwinning van het seizoen tijdens de GP van Frankrijk. Ondanks de duidelijke superioriteit van de Zilverpijlen op het Circuit Paul Ricard, verpestte Charles Leclerc bijna hun feestje.

View this post on Instagram

@charles_leclerc about #FrenchGP ߇˰߇· #Quali session “It has been a good weekend so far and I have felt comfortable in the car since FP1. For the past few weeks, my main target has been improving the car set up in order to suit the track evolution for Q3. From this point of view, I am satisfied with my personal performance and have definitely made a step forward. On the other hand, we are not where we should be, relative to our competitors in terms of lap times. We have a lot of work to do and I will push to have a good start in order to challenge them during the race tomorrow.” #SF90 #essereFerrari ߔ´

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on

Charles Leclerc pushte de hele race lang hard om in de laatste ronden van de race de tweede plaats van Valtteri Bottas aan te vallen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. De Monegask eindigde nog geen seconde achter de nummer 77 Mercedes en werd derde.

“Ik heb alles gegeven”, zei Leclerc achteraf. “Het onderhouden van de banden was cruciaal tijdens de tweede stint. Ik denk dat we dat aspect erg goed onder controle hadden, waardoor we op het einde Valtteri konden bijhalen. Ik denk dat hij moeite had om de banden opnieuw te laten werken na de VSC, waardoor ik een mogelijkheid zag. Jammer genoeg waren er niet voldoende rondes om een goede poging te wagen.”

De vechtlust van Leclerc en een vijfde plaats voor Sebastian Vettel is niet genoeg om Mercedes te doen stoppen met het vergroten van hun voorsprong naar 140 punten. Maar zijn resultaat in Paul Ricard en het feit dat beide Mercedes-rijders niet zomaar wegreden van bij de start zijn twee dingen die Leclerc hoop geven dat Ferrari hierop verder kan bouwen.

“Na de racesimulaties op vrijdag mogen we uiteindelijk blij zijn met het resultaat”, zei Leclerc, nadat Ferrari op vrijdag zeven tienden trager was dan Mercedes. “We hebben enkele nieuwe onderdelen op de wagens zitten dit weekend, de ene wat beter dan de andere, maar het is duidelijk dat Mercedes op dit moment beter is. We moeten dan ook hard werken om ze in te halen.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België