logo
 

Leclerc: “Het verschil met Mercedes is enorm”

12 mei 2019 — Charles Leclerc moest de kwalificaties afwerken met een beschadigde Ferrari maar de jonge Monegask geeft grif toe dat zelfs zonder die tegenslag de Mercedessen buiten bereik waren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens Q2 beschadigde Leclerc zijn Ferrari SF90 op een kerbstone en er zat niets anders op dan er het beste van te maken tijdens Q3. Dat was uiteindelijk een vijfde tijd op meer dan een seconde van polesitter Valtteri Bottas.

“Ik ben niet echt tevreden,” liet Leclerc weten. “We hadden niet verwacht dat we vanaf Q2 zoveel tijd zouden verliezen in de lange bochten. Ik was verrast dat ik een onderdeel verloor op de bewuste kerbstone want ik heb hetzelfde traject gevolgd als tijdens de rest van het weekend en dat leverde geen problemen op.”

“Ik had wat last van onderstuur. Tijdens Q3 was de balans van de auto erg raar en we moesten de auto daarom inspecteren maar uiteindelijk zijn we nog ver van Mercedes geëindigd.”

Leclerc kan niet anders dan zich neerleggen bij de suprematie van Mercedes, de eerste Ferrari volgt al op meer dan acht tienden van een seconde op de pole van Valtteri Bottas.

“De Mercedessen waren erg snel vandaag maar we wisten al van gisteren dat dit het geval zou zijn. Maar het is waar dat het verschil enorm is. Red Bull presteert ook goed en ze zijn sterk in het sparen van hun banden tijdens de race. Wij verliezen in de trage bochten en we moeten daar een oplossing voor vinden, het zal een moeilijke race worden,” besluit Leclerc.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België