Leclerc: “Ik droom niet van het winnen van de eerste race”

25 februari 2019 — Charles Leclerc zal binnen iets minder dan drie weken zijn eerste race voor Ferrari rijden. De Monegask probeert zichzelf echter niet in te prenten dat hij die allereerste race moet winnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Na zijn overstap van het Sauber F1 team naar Ferrari probeert Leclerc zich zo goed mogelijk in te werken bij Ferrari. Na zijn indrukwekkend debuut in de Formule 1 moet Leclerc nu bij Ferrari als teamgenoot van Vettel zien te bevestigen en zien te weerstaan aan de druk.

“Ik focus me momenteel niet echt op het resultaat momenteel,” aldus Leclerc. “Ik focus op mezelf en probeer het zowel in als uit de wagen zo goed mogelijk te doen. Als ik dat doe dan zullen de resultaten op een bepaald moment vanzelf volgen.”

De druk afhouden probeert Leclerc ook op mentaal vlak, door zich niet mentaal te belasten met de veronderstelling dat hij de eerste race van het nieuwe seizoen moet zien te winnen.

“Ik wil me niet inprenten dat ik de eerste race moet winnen,” blikt Leclerc vooruit naar de GP van Australië. “Ik wil in de aanloop naar de eerste race zoveel mogelijk groeien. Ik wil me zo comfortabel mogelijk in het team voelen en met de wagen ook. De resultaten zullen dan volgen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België