logo
 

Leclerc: “Ik zal mogen strijden met Vettel”

16 oktober 2018 — Charles Leclerc die volgend jaar voor Ferrari rijdt, het is één van dé belangrijkste overgangen van het jaar. De onervaren Monegask zal bij de Scuderia de jongste rijder worden sinds 1961. Daarbij komt dus de nodige druk, ook al is Leclerc enthousiast. En mocht hij volgend jaar niet goed presteren, dan zegt de 20-jarige dat Ferrari hem aan de kant mag schuiven...


Volgens de traditie heeft Ferrari een voorkeur voor rijders met ervaring, maar volgend jaar komt daar verandering in. Leclerc zal immers de teamgenoot worden van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Leclerc wordt de minst ervaren rijder voor Ferrari sinds Gilles Villeneuve, die maar één race voor McLaren had afgewerkt voor over te stappen naar Ferrari.

Is hij nerveus? “Helemaal niet”, vertelt Leclerc tegenover de officiële website van de Formule 1. “Ik ben geen persoon die snel zenuwachtig is. Natuurlijk zijn er spanningen in deze sport, vooral bij de start, maar dat noem ik liever adrenaline dan nervositeit.”

“Ik denk dat ik kan omgaan met de druk, want door mijn mentaliteit voel ik helemaal geen druk, ook al zeggen mensen dat de druk bij Ferrari van een ander niveau is.”

“Ik ben niet echt bezig met de verwachtingen van andere mensen. Ik ben vooral bezig met mezelf om zo goed mogelijk op het circuit te presteren.”

En wat als de prestaties op het circuit volgend jaar tegenvallen? “Daar ben ik eerlijk in. Als ik volgend jaar niet goed genoeg ben, dan zou Ferrari mij moeten ontslaan. Ik zou dat ook volledig begrijpen. Dat is hoe ik het zie. Als ik goed genoeg ben, dan verdien ik om voor Ferrari te racen.”

Om hun kansen op het kampioenschap te vergroten, heeft Ferrari in het verleden de ene rijder de voorkeur gegeven boven de andere. Maar Leclerc benadrukt dat er niks in zijn contract staat dat hem zal tegenhouden om de strijd aan te gaan met Vettel.

“Ik weet dat veel mensen denken dat ik in dienst zal moeten rijden, maar zoals in elk team start je op gelijke voet aan het begin van het seizoen. Op een gegeven moment kan het zo zijn dat de ene rijder vecht voor het kampioenschap en de andere niet.”

“Dan is het volgens mij normaal dat de tweede rijder de eerste rijder helpt. Ik ben ook bereid om dat te doen, mocht ik geen kans maken op het kampioenschap. Maar ik ga niet naar Ferrari om tweede rijder te worden”, klinkt Leclerc strijdvaardig.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België