logo
 

Leclerc neemt voor Ferrari deel aan F1-test na GP van Hongarije

17 juli 2017 — Charles Leclerc is door Ferrari uitgekozen om deel te nemen aan de F1-test na de GP van Hongarije, die binnen twee weken plaatsvindt. De tests zullen tevens de eerste keer zijn dat hij met de bolide van het huidige seizoen zal rijden.


Leclerc doet het momenteel zeer goed in de F2 met vijf overwinningen. Daarnaast staat hij ook nog aan de leiding in het kampioenschap met 62 punten voorsprong. Doordat hij zo goed presteert en behoort tot de Ferrari’s talentenprogramma, wordt er volop gespeculeerd over wat het Italiaanse team volgend seizoen met hem zal doen.

Door de beslissing om hem te laten testen in de F1, komt volgens enkele geruchten een zitje in de F1 voor 2018 erg dichtbij. Hoewel het nog niet officieel is, bevestigden verschillende bronnen al dat hij één van de twee dagen voor Ferrari op de Hungaroring zal testen.

Geen van beide Ferrari-rijders hebben al een contract getekend voor volgend seizoen. Aan de hand van Leclerc zijn resultaten en technische feedback zullen ze kunnen beslissen wat het beste voor hem zou zijn in 2018. Leclerc heeft al best wat ervaring met F1-bolides doordat hij vorig jaar al op Fiorano voor Pirelli testte met een Ferrari uit 2014 en in 2016 al vier vrije trainingen voor Haas reed.

Geschreven door Anouck Jaspers

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België