logo
 

Leclerc: “Sterk seizoenseinde is veelbelovend voor Sauber”

20 november 2018 — Volgens Charles Leclerc is men bij het Sauber F1 team aangenaam verrast over het sterke einde van het seizoen. Sauber stopte enige tijd geleden immers al met het verder ontwikkelen van haar wagen, desondanks weet het aan het einde van het seizoen toch nog sterke prestaties neer te zetten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sauber F1 Team (@sauberf1team) op

Leclerc meent dat Sauber tijdens de eerste races van het seizoen het volledige potentieel van haar wagen niet benutte, waarna het de balans van de wagen steeds beter begon te begrijpen en de resultaten beterden.

Bij Sauber is men al enige tijd gestopt met het verder ontwikkelen van de wagen maar dat valt niet af te leiden uit de resultaten. Volgens Leclerc begrijpt het team haar wagen nu veel beter en dat zorgt voor een betere afstelling van de wagen.

“De wagen is indrukwekkend vergeleken met vorig jaar, dat zie je aan de resultaten,” aldus Leclerc. “We zijn sinds enige tijd gestopt met het updaten van de wagen maar toch zien we nog een gelijkaardige performance in vergelijking met de teams die wel nog pushen. Het is dan ook zeker en vast een sterke wagen.”

Bij Leclerc en het Sauber F1 team komen de sterke prestaties aan het einde van het seizoen dan ook als een aangename verrassing.

“We hadden niet verwacht om zo’n goed einde van het seizoen te kennen, zeker gezien we de ontwikkeling van de wagen zo snel gestopt hebben,” zegt Leclerc die na dit seizoen de overstap maakt naar Ferrari.

“Het ziet er zeker en vast goed uit voor volgend jaar want het team heeft daardoor veel tijd kunnen besteden aan de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar.”

Mogelijk zien we dus volgend jaar Kimi Raikkonen schitteren in de Sauber terwijl Leclerc hetzelfde doet bij Ferrari.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercSauber

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië