logo
 

Leclerc: “Tijdens mijn laatste race bij Sauber alles geven”

25 november 2018 — Charles Leclerc kwalificeerde zich in Abu Dhabi als achtste, waarmee hij net niet snel genoeg was om Romain Grosjean te verslaan en 'best of the rest' te zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Last friday with the team done. Let's push at the maximum for a great last quali together.

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

“Om eerlijk te zijn was het een grote verrassing dat we vandaag voor de positie van ‘best of the rest’ konden strijden,” begint Charles Leclerc zijn terugblik op de kwalificatie. “We ondervonden immers problemen om de banden in het juiste temperatuurvenster te krijgen, het was redelijk warm en de banden raakten snel oververhit.”

“Uiteindelijk verliep de kwalificatie beter dan verwacht en verloren we niet zoveel tijd in de derde sector.”

Het verschil tussen Grosjean en Leclerc was tijdens de kwalificatie amper 45 duizendsten. De Monegask verwacht tijdens de race dan ook een intense strijd met Grosjean.

“Het zal moeilijk worden om Romain te passeren. Hij is hier immers enorm snel maar ik zal alles geven,” blikt Leclerc vooruit naar de race.

“Het is mijn laatste race bij dit team en na alles wat ze voor mij gedaan hebben wil ik hen echt op de best mogelijke manier bedanken. Ik ga enorm hard pushen, hem inhalen en hem dan achter mij proberen houden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercSauber

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië