Leclerc verliest overwinning door motorprobleem: “We hadden nog geluk”

31 maart 2019 — Een zeer teleurgestelde Charles Leclerc zag vandaag een bijna zekere overwinning uit handen glippen door een probleem met zijn Ferrari. De GP van Bahrein draaide voor Leclerc en Ferrari uit op een drama en dan is er maar weinig reden om je eerste podiumplaats in de F1 uitbundig te vieren.


“Zo’n dingen gebeuren, dat maakt deel uit van de motorsport,” zei een teleurgestelde Charles Leclerc na afloop van de race. “Vandaag was het jammer genoeg niet onze dag. Ik heb echter vertrouwen in het team want wat ze sinds de race in Australië gedaan en verwezenlijkt hebben is geweldig.”

“Uiteraard ben ik extreem teleurgesteld, net als het ganse team,” aldus Leclerc, die meent dat hij en Ferrari nog geluk kenden doordat de safety car tegen het einde van de race nog op de baan kwam.

“We kenden nog geluk in een erg ongelukkige situatie. Ik was blij dat de safety car tegen het einde nog de baan op kwam, anders had ik nog meer naar achter gefinisht. Ook wat de brandstof betreft denk ik dat het niet oké zou geweest zijn.”

Voor Leclerc was het zijn allereerste podiumplaats in de Formule 1, al was het dus wel een podiumplaats in mineur.

“Zoals ik in het verleden gezegd heb, ik kijk nooit naar het resultaat, ik kijk naar het potentieel om beter te doen,” zei Leclerc. “Vandaag was de derde plaats niet onze plek.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België