“Leclerc zal Vettel dit seizoen niet verslaan”

10 maart 2019 — Ross Brawn gelooft dat Charles Leclerc er dit seizoen niet in zal slagen om Sebastian Vettel te verslaan tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Charles Leclerc, die na een jaar Sauber Kimi Räikkönen vervangt bij Ferrari, wordt als één van de sterren van 2019 gezien, nadat hij een indrukwekkend debuutseizoen afwerkte in 2018.

Na de wintertesten in Barcelona ziet het er rooskleurig uit voor de Monegask, waarin hij twee dagen de snelste tijd reed en op 1 honderdste eindigde van de snelste tijd van zijn teamgenoot bij Ferrari.

Ross Brawn verwacht dat Leclerc in staat is om Vettel uit zijn comfortzone te halen, maar ook dat de jonge rijder nog niet klaar is om een leidende rol te spelen bij Ferrari.

“Ik zou erg verrast zijn mocht Leclerc Vettel verslaan in zijn eerste seizoen bij Ferrari. Sebastian is erg goed. Als de prestaties van Leclerc ervoor zorgen dat Vettel gaat twijfelen, dan moet het team tussen beide komen en de touwtjes in handen nemen.”

Verder vindt Brawn dat Leclerc de rijder is die we allemaal in de gaten moeten houden. “Hij heeft een erg goed eerste jaar achter de rug en nu is hij bij een top team. Wanneer ik met enkele mensen binnen Ferrari praatte, dan waren ze erg onder de indruk van zijn manier van werken. Ik denk dat Charles speciaal is.”

Ook voor het team Ferrari ziet Brawn een mooie toekomst. Hij gelooft dat het team uit Maranello er veel beter voor staat, met een kalme sfeer onder leiding van Mattia Binotto.

“Het team kwam vorig jaar wat op een verkeerd spoor terecht, toen Sergio Marchionne overleed, waarna er spanningen ontstonden tussen Arrivabene en Binotto. Vorig jaar was er geen goede omgeving, ook al hadden ze een goede wagen en waren ze op momenten erg sterk. Als je Hamilton en Mercedes wilt verslaan, dan moet je op elk vlak top presteren. Maar ik denk dat 2019 een beter jaar zal zijn voor Ferrari.”

Brawn heeft immers met eigen ogen kunnen zien dat er een nieuwe manier van werken is ontstaan bij de Scuderia. “Ik bracht wat tijd door in de garage van Ferrari. Het was er kalm en er werd constructief gewerkt. Mattia Binotto zal een erg pragmatische manier van werken aan het team overbrengen, hij is immers een ingenieur.”

“Ik denk dan ook dat we een gestructureerd en kalm team zullen zien bij Ferrari. Vanaf de start van de wintertesten zagen ze er erg goed uit. Maar ze hadden enkele problemen met de betrouwbaarheid, die ze de baas moeten zijn voor de start van het seizoen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België