“Leeftijd kan Fernando Alonso parten spelen bij F1-comeback”

23 november 2020 — Voormalig F1-piloot Felipe Massa denkt dat de leeftijd van Fernando Alonso hem parten kan gaan spelen als hij het volgend seizoen gaat opnemen tegen al dat jonge geweld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Na een afwezigheid van twee jaar zal Fernando Alonso volgend jaar weer te bewonderen zijn bij het team van Renault in de Formule 1. Sinds zijn laatste race voor McLaren in 2018 heeft de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 met deelnames aan het WEC, de Indy 500 en de Dakar-rally allerminst stilgezeten.

Maar volgens zijn voormalige teamgenoot bij Ferrari, Felipe Massa, kan die afwezigheid van twee jaar in combinatie met zijn leeftijd Alonso parten gaan spelen als hij het gaat opnemen tegen al die jonge talenten.

“Fernando is een fenomeen, een moeilijk te vinden talent onder coureurs,” zei Massa in een interview met het Spaanse AS.

“Echter, er moet aan herinnerd worden dat hij naar een team gaat dat niet om de topposities vecht en hij is gedurende twee jaar uit de F1 geweest.”

“Het moet niet worden verdoezeld dat het een negatief effect kan hebben, zoals met Schumacher, die was drie jaar weg uit de F1 en keerde niet terug naar het niveau van voorheen.”

“Leeftijd is ook een factor. Fernando zal veertig jaar oud zijn en zal vechten tegen twintig tot vijfentwintig jaar oude rijders. Leeftijd is een probleem, maar het moet gezegd worden dat Alonso een talent is en het goed kan doen. Voor de F1 is het positief dat Fernando terugkeert.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België