Legendarische speaker Michael Buffer zal F1-piloten aankondigen in Austin

10 oktober 2017 — De naam Michael Buffer zegt u misschien niet zoveel maar zijn wereldberoemde slagzin “Let’s get ready to rumble” klinkt u misschien wel bekend in de oren. Hij zal Lewis Hamilton en consorten aankondigen alsof ze samen in de boksring zouden staan.


Buffer is een begrip in de bokswereld en met deze samenwerking slaagt de Formule 1 er in om zich te verbinden aan een naam die sportfans overal ter wereld bekend in de oren zal klinken. Sean Bratches, commercieel directeur van de Formule 1, is dan ook in de wolken over het gelegenheidsoptreden van Buffer.

“Het verheugd ons dat we Michael Buffer kunnen verwelkomen in onze sport, het is een deel van ons engagement dat we zijn aangegaan met de fans om meer entertainment in de sport te brengen,” aldus Bratches. “We weten dat de Grote Prijs van de Verenigde Staten de beste plaats is om een wereldster als Michael het spektakel naar een hoger niveau te doen tillen.”

“Dit is een enorme mogelijkheid voor ons. Ik ken Michael al dertig jaar en hij is de beste. Hij gaat nu de teams en rijders evalueren om zo zijn licht te laten schijnen over de Formule 1,” besluit Bratches.

Buffer zelf kijkt ook uit naar zijn uitstapje naar de F1.

“Ik ben al betrokken geweest in de grootste sportevenementen ter wereld en ik heb de grootste boksers uit de moderne tijd aangekondigd. Nu is het tijd om de beste rijders ter wereld aan te kondigen.”

“Zij zijn de sterren van de show en ik zal ze aankondigen met de nodige energie en adrenaline die ze verdienen voor ze hun motoren zullen starten en beginnen te racen,” besluit Buffer.

Om dit initiatief mogelijk te maken moeten de procedures voor de start van de race met een kwartier vervroegd worden. De teams hebben unaniem gestemd om een uitzondering toe te staan voor deze race.

“We hebben een aanvraag gekregen van de Formule 1 om een uitzondering toe te staan voor deze race zodat er meer tijd op de grid is tussen de auto’s,” aldus FIA-racedirecteur Charlie Whiting. “De laatste momenten voor een race zijn altijd zeer spannend en we zijn blij dat we ze nog spannender kunnen maken voor het publiek thuis en ter plaatse.”

Geschreven Tom Schots

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België