Lekte een steward info over de straf van Lewis Hamilton naar de pers?

28 september 2020 — Het lijkt erop dat er een lek was van bij de stewards naar de pers. De Finse zender C-More was voor de officiële mededeling op de hoogte van de straf voor Hamilton terwijl Mika Salo dit weekend als F1-steward aan het werk was.

Als we het Duitse ‘Motorsport-Total’ mogen geloven heeft voormalig F1-rijder Mika Salo informatie over de bestraffing van Lewis Hamilton gelekt naar de Finse pers.

De Finse tv-zender C-More berichtte immers al tien minuten voor de straf werd bevestigd dat de wereldkampioen een tijdstraf van tien seconden zou krijgen.

Een pittig detail is dat het onderzoek naar Hamilton officieel nog helemaal niet afgelopen was toen C-More met het nieuws van de twee tijdstraffen van vijf seconden naar buiten kwam.

Ook werd er gewag gemaakt van vier strafpunten op de licentie van Hamilton, die er uiteindelijk twee werden en ondertussen zelfs kwijtgescholden zijn.

Naar verluidt zou het niet de eerste keer zijn dat voormalig F1-piloot Mika Salo, die vroeger ook gewerkt heeft als TV-commentator, informatie doorspeelt naar de Finse pers.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België