Lelijke neuzen vanaf volgend seizoen verleden tijd

21 juni 2014 — De lelijke neuzen die we vandaag de dag in de Formule 1 zien zouden vanaf volgend seizoen verleden tijd moeten zijn.

image
Door de nieuwe reglementering dit seizoen hebben heel wat F1-bolides een lelijke neus. Die neuzen storen niet alleen de fans maar ook de FIA, daarom stelt de FIA alles in het werk om er voor volgend seizoen voor te zorgen dat de lelijke neuzen verleden tijd zijn.

De lelijke neuzen zijn een gevolg van het feit dat de maximale hoogte van de neus voor dit seizoen verlaagd werd. Dit moest de rijders beter beschermen tijdens een zijwaartse impact. De gevolgen daarvan zien we ieder raceweekend: lelijke neuzen op heel wat F1-bolides.

Via een reglementswijziging wil de FIA er nu echter voor zorgen dat we geen extreem lelijke neuzen zoals bij Caterham, Toro Rosso en McLaren meer te zien krijgen. Door de reglementswijzigingen zullen de neuzen meer een geheel gaan vormen met de rest van de F1-bolide.

Ook zal de neus van een F1-bolide symmetrisch moeten zijn, waardoor we dus geen neus meer zullen zien zoals Lotus die momenteel heeft. De neus van de Lotus bestaat immers uit twee elementen waarvan één stuk iets langer is dan het andere.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België