logo
 

Duur van nieuw contract vormt het enigste struikelblok voor Vettel

23 augustus 2017 — Er wordt verwacht dat in navolging van de contractverlenging van Kimi Raikkonen er spoedig duidelijkheid zal zijn over de toekomst van Sebastian Vettel bij de Scuderia.


Het is duidelijk dat Vettel er op aangestuurd heeft om Raikkonen te behouden voor het seizoen 2018. De twee teamgenoten vullen elkaar goed aan en op het einde van de rit kan het wel eens lonen dat Ferrari, zoals in het Schumacher-tijdperk, alles op één rijder zet, dit in tegenstelling tot het Mercedes-duo dat meer vrijheid krijgt en zo misschien wel punten van elkaar afsnoept.

Normaal gesproken zal viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel een nieuw contract ondertekenen bij Ferrari, simpelweg omdat hij volgens het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ geen geldige reden heeft om dat niet te doen.

Het enige struikelblok voor een verlengd verblijf zou wel eens de duur van het contract kunnen zijn. Op het einde van het seizoen 2018 komen er namelijk meerdere plaatsen vrij, onder meer bij Mercedes waar het contract van Hamilton afloopt, en dan kan het voor Vettel wel eens de moeite blijken om maar voor één jaar bij te tekenen.

Op die manier houdt de Duitser meerdere ijzers in het vuur voor het geval dat Ferrari zijn goede vorm van dit jaar niet kan bevestigen in 2018.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België