“Leuk dat Williams eindelijk met andere wagens kan strijden”

07 augustus 2019 — Williams F1-piloot George Russel houdt aan het raceweekend in Hongarije een erg goed gevoel over. Voor Williams en vooral Russell was het mogelijk het begin van een mooiere periode dit seizoen.

Dit bericht bekijken op Instagram

‪An interrupted FP2 but we manage to get out on the dry tyre whilst also completing longer runs on the intermediates. #GR63 finishes P17 with #RK88 P19.‬ ‪.‬ ‪.‬ . #F1 #Formula1 #HungarianGP ߇Ͱ߇º#WeAreRacing #WeAreWilliams #RK88 #GR63 #ROKiT

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

Na de vele problemen en ondermaatse prestaties van eerder dit seizoen was het raceweekend in Hongarije veel beter voor Williams. Russel kende een erg goede kwalificatie waarin hij maar net Q2 miste en ook tijdens de race kon hij de strijd met andere wagens aangaan.

Russell eindigde de race in Hongarije als zestiende terwijl hij in Duitsland als elfde maar net buiten de punten finishte. Voor Russell zijn de resultaten van in Duitsland en vooral Hongarije erg bemoedigend, vooral omdat het resultaat in Hongarije volledig op eigen kracht werd behaald en werd hij niet geholpen door de weersomstandigheden.

“Het was leuk om met andere rijders te racen,” aldus Russell. “Het was zeker en vast het beste weekend van het jaar!”

“De kwalificatie overtrof onze verwachtingen en ook de realiteit. We hebben echt onze prestatie over één rondje gemaximaliseerd, dit terwijl andere teams fouten maakten.”

Na een erg sterke kwalificatie was Russell tijdens de race goed voor de zestiende plaats.

“Tijdens de race was het een beetje terugkeren naar de realiteit,” aldus Russell. “We hebben een stap vooruit gezet maar we zijn nog steeds erg ver verwijderd van de rest.”

“Er zijn echter heel wat positieve dingen die we van dit weekend kunnen meemaken, we hebben een mooie stap vooruit gezet.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België