“Levensgevaarlijk om hem in onze F1-bolide te laten rijden”

09 maart 2015 — Volgens het Sauber F1 team is het levensgevaarlijk om Giedo Van der Garde de GP van Australië te laten rijden in hun wagen.


Giedo Van der Garde heeft een kort geding aangespannen tegen het Sauber F1 team in de hoop komend raceweekend te kunnen rijden voor de renstal. De Nederlander meent recht te hebben op een racezitje bij de Zwitserse renstal en ziet zich hierin gesterkt door een uitspraak van het Zwitsers arbitragetribunaal dat hem in het gelijk stelde.

Het Sauber F1 team heeft ondertussen echter Felipe Nasr en Marcus Ericsson aangesteld als rijdersduo en het zag er ook niet naar uit dat Sauber de Nederlander een racezitje zou geven bij het team waar hij vorig jaar nog reserve- en testrijder was. Daarom wil Van der Garde nu via een Australische rechter er voor zorgen dat hij alsnog plaats mag nemen in de Sauber.

Vandaag was er een zitting in de rechtbank en het Sauber F1 team hamerde daarbij vooral op het feit dat het veel te gevaarlijk is om Van der Garde met haar wagen te laten rijden. Sauber haalt aan dat Giedo Van der Garde nog geen stoeltje heeft gepast voor de Sauber C34 en dat dit een proces is dat twee weken duurt. Kortom, Sauber wil absoluut voorkomen dat Van der Garde komend weekend in haar wagen zal plaatsnemen.

“Het zou enorm roekeloos en gevaarlijk zijn. Het zou tot een onaanvaardbaar hoog risico op verwondingen en zelfs de dood leiden,” aldus de advocaat van Sauber.
De rechtbank doet komende woensdag een uitspraak in deze zaak.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België