“Lewis deed het gewoon beter dan ik”

10 mei 2014 — Nico Rosberg zoekt geen excuses nadat hij alweer geklopt werd voor de pole door zijn teamgenoot Lewis Hamilton. image

“Tweede is ontgoochelend. Ik geniet er ook niet van om als tweede achter Lewis te komen, maar uiteindelijk reed ik wel een uitstekende ronde maar Lewis deed het gewoon beter. Dat is nu eenmaal hoe de zaken ervoor staan.” legt Rosberg uit na afloop van de kwalificatie.

Toch geeft de Duitser zich nog niet gewonnen. “Alles kan nog morgen. Tweede is nog steeds heel dicht bij het hoogst mogelijke, en ik heb morgen enkel een goede start nodig om weer vooraan te rijden. Dat is dus de positieve kant van het verhaal, alles kan nog.”

Er wordt al een tijdje gezegd dat de ware voorsprong van Mercedes in Spanje duidelijk zou worden, en dat was vandaag duidelijk het geval. Daniel Ricciardo eindigde maar liefst meer dan een volle seconde achter de snelste tijd van Lewis Hamilton. Toch weigert Rosberg te geloven dat het voordeel van Mercedes nog groter is geworden.

“Ik zou niet zeggen dat Mercedes nog meer voorsprong heeft genomen, maar wel dat het gat nog steeds even groot is, en dat is een hele prestatie. Ik ben er zeer tevreden mee, maar we willen niet ter plaatse blijven trappelen en hopen dat de rest niet dichterbij komt. We willen het verschil nog groter maken.” aldus Rosberg.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België