Lewis Hamilton: “Aanrijding met Alex Albon was een race-incident”

05 juli 2020 — Lewis Hamilton vindt niet dat hij voor de aanrijding met Alex Albon een tijdstraf van vijf seconden moest krijgen. Hamilton vond het een race-incident.

Op nieuwere banden probeerde Alex Albon na een safety car-fase om Lewis Hamilton buitenom voorbij te steken. Hamilton ging echter breed de bocht in en het kwam daardoor tot een contact tussen Hamilton en Albon.

Die laatste spinde door het contact en verloor heel wat plaatsen. Uiteindelijk gaf Albon later in de race op en zo zag Albon voor de tweede keer in zijn F1-carrière een podiumplaats verloren gaan na een aanrijding met Hamilton.

“Ik had een geweldige snelheid om Valtteri bij te halen en vervolgens was er dat ongelukkig moment met Alex,” zei Hamilton na afloop.

Net als in Brazilië vorig jaar was er dus contact tussen Hamilton en Albon, en voor de tweede keer was ook Albon daarvan het grootste slachtoffer.

“Ik kan niet geloven dat we opnieuw tegen elkaar reden, maar het voelde echt wel als een race-incident aan. Los daarvan, ik aanvaard eender welke bestraffing de stewards rechtvaardig achten hiervoor en kijk vervolgens vooruit.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België