logo
 

Lewis Hamilton: “Beetje stijf maar ik kan morgen racen”

19 juli 2014 — Lewis Hamilton maakte tijdens het eerste deel van de kwalificatie een serieuze crash. De Brit was meteen na de crash duidelijk onder de indruk van de impact, maar even later kon er al wel een reactie af.

image
Lewis Hamilton zal morgen van op de zestiende plaats aan de race moeten beginnen, of misschien zelfs nog verder op de grid, indien zijn wagen te ernstig beschadigd is.

“Ik ben een beetje stijf, dat is logisch wanneer je zo’n crash meemaakt. Ik kan morgen echter opnieuw in de wagen stappen en proberen om zo veel mogelijk plaatsen goed te maken en dit van op de zestiende plaats, of waar ik me ook bevind,” zei Hamilton meteen na de kwalificatie tegenover de Duitse zender RTL.  “De wagen was in de bocht voordien in orde. Ik drukte het rempedaal in en bemerkte meteen dat de remmen niet reageerden.”

Vertrouwen in zijn wagen heeft Hamilton nog wel, ook al begaven de remmen het plots.

“Het zou gek zijn om mijn wagen plots niet meer te vertrouwen. Morgen start ik de race en zal ik zelfs nog iets harder dan normaal pushen.”

Opmerkelijk is ook dat Toto Wolff liet weten dat Nico Rosberg en Lewis Hamilton met een andere soort remmen rijden, waardoor Nico Rosberg dus niet voor gelijkaardige problemen moet vrezen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België