logo
 

Lewis Hamilton beleeft ‘gekke’ dag door Will Smith

26 november 2018 — Lewis Hamilton nodigde voor de laatste GP van het seizoen Will Smith uit. De Amerikaanse filmster zorgde voor een speciale voorbereiding naar de race volgens Hamilton.


Er viel niet aan te ontsnappen, hoewel “His Royal Freshness” ondertussen al vijftig jaar jong is heeft Will Smith nog niets van zijn frisheid ingeboet. Hij was op uitnodiging van Lewis Hamilton in Abu Dhabi en alom tegenwoordig als onder andere cameraman, zwaaier van de finishvlag en vooral als de entertainer die hij is.


Voor de race verschenen er in een tweet en een facebook post een foto van Hamilton en Smith samen in een race overall van Mercedes. Wat later konden we ook genieten van een filmpje waarin we een geknevelde Hamilton zagen en Will Smith die zijn plaats wou innemen.


Het behoeft geen uitleg dat dit niet de normale gang van zaken is bij een voorbereiding op een GP van de vijfvoudige wereldkampioen.

“Het is nogal een ongewoon weekend geweest,” aldus Hamilton na de race. “Gisterenvoormiddag had ik wat opnames met FIFA en Sony en vanmorgen had ik nog een paar dingen met Will.”

“Will is een echte ‘hype-man.’ Hij is een hype, hij kan zoveel energie opwekken. Hij is eigenlijk als een grote broer voor mij en we waren letterlijk tien minuten voor ik in de auto moest nog aan het filmen en allerlei dingen aan het doen.”

“We waren nog wat gekke filmpjes aan het maken en dat doe ik normaalgesproken nooit want dat is de tijd om me klaar te maken. Ik begon dus een beetje aan de race met het gevoel van: ‘Jezus, ik heb mijn hele schema veranderd.’ Gewoonlijk is er nog wat tijd om te ontspannen maar ik had een goede start en daarna was het eigenlijk gewoon standaard.”

Hoewel Hamilton dit weekend de teugels wat liet vieren wil hij benadrukken dat hij nog altijd alleen maar tevreden is met de perfectie. Hij liet het ook niet na om zijn team te bedanken.

“We hebben het uitzonderlijk goed gedaan het afgelopen seizoen, het is echt een voorrecht om met deze jongens te mogen werken.”

Om een ongewoon weekend af te sluiten besloot de vijfvoudige wereldkampioen dan ook om in ontbloot bovenlijf het champagnegevecht aan te gaan en zijn “Still I Rise” tatoeage te tonen.

“Dat liep niet helemaal zoals gepland,” moest Hamilton toegeven.


Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië