logo
 

Lewis Hamilton, de honger naar succes…

20 maart 2011 — McLaren piloot Lewis Hamilton heeft vandaag aan de Britse pers verklaart dat hij van plan is om nog verschillende titels te veroveren, teneinde de beste F1 piloot van zijn generatie te worden.

Tweede in het klassement van de piloten tijdens zijn eerste seizoen in 2007, wereldkampioen in 2008, dit zijn prestaties die veel verwachtingen met zich meebrengen, maar Hamilton heeft een klare kijk op zijn toekomst en blijkt strijdlustig als altijd: “ Ik ben niet in deze sport gekomen om hier 10 jaar te rijden en slechts 1 titel te veroveren. Ik wil één van de grootste piloten van deze generatie worden. Ik wil dus meerdere wereldtitels veroveren. In deze sport is er geen andere mogelijkheid om aan te tonen dat je de beste bent, en dit is ook de enige manier om echt erkenning te krijgen van het publiek.”

Maar of McLaren de grote ambities van de 26 jarige Brit kan waarmaken in 2011 is maar zeer de vraag. Uit de tijden van de pre- seizoenstesten blijkt namelijk dat de MP4-26 niet echt de nodige snelheid heeft om bij te benen met de concurrenten. Dit werd toegegeven door McLaren zelf, dat verklaart een achterstand te hebben ten opzichte van de andere topteams.

Hamilton blijft echter rustig en vastberaden bij de huidige situatie.

“Kijk eens naar de geschiedenis van deze renstal…. Dit is gewoonweg een fantastisch team van gemotiveerde, getalenteerde mensen die willen vechten voor de overwinning, net als ik. Ik heb nog nooit voor een ander team gereden, maar ik kan wel zeggen dat ik hier de meest interessante mensen heb tegengekomen uit mijn hele leven.”

McLaren heeft haar eerste seizoen gereden in 1966, werd 8 maal wereldkampioen, 169 GP overwinningen, 146 pole positions en 142 snelste rondes.  Indrukwekkend palmares…

geschreven door Bart termonte

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België