Lewis Hamilton: “De records van Schumacher evenaren lijkt onwezenlijk”

18 september 2020 — Lewis Hamilton laat weten dat hij moeilijk kan geloven dat hij binnenkort het record van eenennegentig overwinningen van Michael Schumacher kan evenaren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

In theorie kan Lewis Hamilton in Sochi zijn eenennegentigste overwinning in de Formule 1 behalen, daarmee komt hij op gelijke hoogte met het record van Michael Schumacher.

In 2017 brak hij al het record van meeste poleposities dat toen met achtenzestig stuks ook op de naam van Schumacher stond, de teller van Hamilton staat ondertussen al op vijfennegentig.

Als hij dit jaar voor de zevende keer de wereldtitel kan veroveren komt hij ook daar op gelijke hoogte met Schumacher en soms heeft de Brit het moeilijk om te geloven dat hij die records van de ‘Rekordmeister’ kan breken.

“Het lijkt gewoon niet echt,” zei Hamilton na zijn overwinning vorig weekend in Mugello.

“Het is natuurlijk een voorrecht om in deze positie te zijn en zo’n geweldig team en geweldige wagen te hebben om ieder weekend zo te kunnen presteren.”

“Maar ik voel me voor altijd dankbaar voor de mensen die hard blijven werken. Ik ben slechts een schakel in de ketting, maar het is niet gemakkelijk om de overwinning te behalen als je een geweldige rijder zoals Valtteri hebt die je tot het uiterste drijft en dat ieder weekend.”

Als alles goed gaat kan er in Sochi gevierd worden maar Mercedes-teambaas Toto Wolff wil ook niet te vroeg victorie kraaien en predikt rust.

“We geloven heel erg in karma,” zei Wolff in Toscane. “Je moet dingen kunnen laten gebeuren. Wie had ooit gedacht dat iemand die dat record van eenennegentig overwinningen zou breken?”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België