Lewis Hamilton denkt na over zijn leven na de Formule 1

30 november 2017 — Lewis Hamilton geeft aan dat hij op dit moment nog verder wil in de F1 maar dat hij evenzeer bezig is met wat hij na zijn carrière wil doen.


Een verrassing zoals in 2016 hoeven we dus niet te verwachten toen Nico Rosberg vijf dagen na het behalen van zijn eerste wereldtitel wereldkundig maakte dat hij afscheid nam van de Formule 1. Toch vertelt de 32-jarige Hamilton tegen ‘Motor Sport Magazine’ dat hij ook nadenkt over wat hij gaat doen als hij de sport vaarwel zou zeggen.

“Mijn gedachten daarover veranderen mee met de wind,” aldus de Brit. “Ik heb nog een jaar met het team en ik wil ook nog verder doen maar ik kom stilaan op een punt van: ‘Als ik nu stop ga ik het missen, misschien volgend jaar of misschien binnen vijf jaar maar ik zal het missen.’”

“Ik had het nog met mijn beste vriend over de dingen waar ik het hardst naar uitkijk. Op één plaats wonen, een beetje routine in mijn dagelijks leven krijgen en meer tijd doorbrengen met vrienden en familie bijvoorbeeld. Elk jaar dat ik in de sport blijf worden die dingen uitgesteld.”

De viervoudige wereldkampioen wil dus nog even doorgaan maar staat ook stil bij de vergankelijkheid van het leven. Hij wil ook niet te lang wachten om tijd te maken voor de mensen die hem dierbaar zijn en de dingen die hij leuk vindt buiten de Formule 1.

“Vanaf je veertigste kan je daar tijd voor maken. Mijn tante is overleden aan kanker en op haar laatste dag vertelde ze: ‘Ik heb altijd gewerkt met het idee dat ik op een dag zou stoppen en al die dingen zou kunnen doen maar de tijd heeft me ingehaald.’ Dat heb ik steeds in mijn achterhoofd, ik leef van dag tot dag en ik probeer er het maximale uit te halen.”

“Dat is het dilemma waarmee ik kamp, ik wil blijven racen maar ik wil ook andere dingen doen. Ik wil van meerdere walletjes eten,” besluit Hamilton. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België