Lewis Hamilton: “Deze polepositie is voor Niki”

25 mei 2019 — Na het veroveren van de polepositie in Monaco heeft Lewis Hamilton zijn polepositie opgedragen aan de onlangs overleden Niki Lauda.


Mits een verbazingwekkend snel rondje en een nieuw ronderecord van 1:10.166 slaagde Lewis Hamilton erin om teamgenoot Valtteri Bottas in Monaco van de pole te houden en zelf de pole te claimen.

“Ik moest dieper gaan dan ooit tevoren,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. Dat hij diep moest gaan was ook te horen aan de radioboodschap meteen na het veroveren van de pole. Hamilton schreeuwde het uit.

“Ik ben echt blij dat ik zo diep kan gaan. Het rondje was zo enorm mooi. Ik voel me geweldig en superdankbaar. Dit is één van mijn beste poleposities die ik me kan herinneren.”

Naast het feit dat Hamilton voor het eerst sinds enkele races teamgenoot Bottas van de pole kon houden is deze pole uiteraard ook bijzonder omdat hij er na een erg moeilijke week is gekomen waarin Niki Lauda overleed.

“We hebben hier over de jaren veel successen behaald maar ik kan me er niet een herinneren zoals deze,” aldus Hamilton. “Zeker na een enorm moeilijke week voor het ganse team, en persoonlijk ook een moeilijk weekend.”

“Het doel vandaag was het behalen van de pole. We hebben wat donkere wolken boven ons dit weekend en we wilden iedereen aansporen om dit voor Niki te doen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België