Lewis Hamilton dicht bij nieuw contract van 180 miljoen dollar

05 april 2018 — Wereldkampioen Lewis Hamilton staat volgens het Duitse 'Sport Bild' erg dicht bij een contractverlenging bij Mercedes. Het nieuwe contract zou de Brit maar liefst 180 miljoen kunnen opleveren.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De onderhandelingen tussen Mercedes en Hamilton duren al enige tijd. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is dat echter heel normaal. Beide partijen staan nu echter dicht bij een overeenkomst.

“Het is zo goed als gebeurd,” aldus Toto Wolff. “We bevinden ons absoluut op dezelfde golflengte. Een contract zoals dat van Hamilton bestaat uit meer dan 100 bladzijden en er zijn dan ook heel wat punten die besproken moeten worden. Dat moet uiteraard eerst allemaal gebeuren.”

Het nieuwe contract zou een waarde hebben van ongeveer 60 miljoen dollar per jaar. Hamilton zou in de periode 2019-2021 daardoor zo’n 180 miljoen dollar kunnen verdienen. Volgens voormalig F1-piloot Gerhard Berger is het echter gerechtvaardigd dat Mercedes voor Hamilton enorm diep in de geldbuidel tast.

“Hamilton is de snelste rijder op de grid. Hij kan het verschil maken. Mercedes moet alles in het werk stellen om er voor te zorgen dat hij bij hen blijft,” aldus Berger.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België