Lewis Hamilton: “Discussie over beste F1-piloot aller tijden interesseert me niet”

14 oktober 2020 — Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton laat weten dat de discussies over wie nu de grootste rijder aller tijden is hem niet bezig houden. Hij vindt dat de reis ergens naartoe minstens even belangrijk is dan de bestemming.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het is iets van alle tijden en als er een record geëvenaard wordt zoals dat van Michael Schumacher, waarvan men dacht dat het onmogelijk was, wakkeren de discussies aan over wie de beste rijder aller tijden is.

Lewis Hamilton telt nu net als Michael Schumacher eenennegentig overwinningen maar naar eigen zeggen vindt hij het niet belangrijk of hij nu al dan niet beschouwd wordt als de beste rijder aller tijden. De zesvoudige wereldkampioen vindt ook dat het bijna onbegonnen werk is om rijders van verschillende generaties te vergelijken.

“Er wordt in veel sporten gediscussieerd over het feit wie nu de beste aller tijden is,” aldus Hamilton. “Ik denk dat het bijna onmogelijk is om mensen te vergelijken. Het zijn ook andere tijden en we evolueren ook als mens.”

“Er wordt altijd veel gesproken over ‘wie wel’ en ‘wie niet’ en dat is niet belangrijk voor mij. Wat belangrijk is is de reis en wat er nu gebeurt.”

Met het feit dat hij de weg naar zijn succes even belangrijk vindt als de records die hij breekt en evenaart knipoogt hij naar de oudere generatie rijders die al eens kritiek uiten zoals, Jackie Stewart dat onlangs nog deed.

Stewart liet weten dat hij Lewis Hamilton niet als de beste aller tijden beschouwt, hij vindt dat die eer te beurt valt aan Juan Manuel Fangio en Jim Clark.

Ondanks zijn records krijgt Hamilton naar eigen zeggen nog heel wat kritiek, onder andere van oudere rijders.

“Ze blijven er maar over doorbomen,” gaat Hamilton verder. “Ik weet ook niet waarom, misschien zal het op een dag wel overgaan.”

“Maar ik heb toch een ongelooflijk respect voor de legendes uit het verleden, zelfs diegene die altijd negatief over me praten. Ik schat ze nog steeds hoog in omdat ik weet dat het zo moeilijk was, een andere tijd in de geschiedenis. Het was ongelooflijk moeilijk voor hen en ze blijven de legendes die ze toen waren.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België