Lewis Hamilton draagt polepositie op aan overleden acteur Chadwick Boseman

29 augustus 2020 — Lewis Hamilton veroverde op dominante wijze de polepositie voor de GP van België, een poldepositie die Hamilton opdroeg aan acteur Chadwick Boseman die vrijdag overleed aan de gevolgen van darmkanker.

“Vandaag was een zeer belangrijke polepositie voor mij,” vertelde Hamilton na het veroveren van de pole. “Ik werd wakker met het ongelooflijk droevig nieuws dat Chadwick overleden was.”

“Het is voor ons allemaal zo’n ongelooflijk zwaar jaar al geweest en ik ben erg aangedaan door het nieuws van zijn overlijden.”

Het was vervolgens Hamilton zijn wens om als eerbetoon aan Chadwick Boseman een zo sterk mogelijke prestatie neer te zetten en dat deed hij ook door met een nieuw ronderecord de polepositie te veroveren.

“Het was vervolgens niet eenvoudig om me terug te kunnen focussen maar ik wilde de baan op gaan en het perfecte rondje rijden,” aldus Hamilton.

“Wat hij heeft gedaan voor ons allemaal, wat hij als superheld voor alle kinderen betekent heeft. Hij was zo’n ster die schitterde. Wakanda forever.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België