Lewis Hamilton: “Een titel als team is bijna beter dan een titel als rijder”

06 november 2020 — Lewis Hamilton laat optekenen dat een titel met je team winnen bijna beter is dan een titel als rijder veroveren, daarmee steekt hij een mooie pluim op de hoed van het hele team van Mercedes.

Met nog vier races voor de boeg en een voorsprong van vierentachtig punten op zijn teamgenoot stevent Lewis Hamilton af op een zevende wereldtitel.

Met een palmares als dat van Hamilton zou je bijna denken dat de wereldtitel bij de constructeurs vanzelfsprekend geworden is maar niets is minder waar, al geeft de Brit wel toe dat een individuele titel misschien wel dat tikkeltje meer heeft.

“Het is bijna meer opwindend als je de titel als team wint,” aldus de zesvoudige wereldkampioen. “Het is een vreemde sport in de zin van dat het een teamsport is waar twee titels te verdienen zijn, waaronder een individuele titel. Maar eigenlijk is onze hoofdtaak punten scoren voor het team.”

“Dus als je het kampioenschap met het team wint is dat bijna beter dan een individuele titel omdat het iets is dat je als collectief bereikt hebt, met een grote groep mensen. Terwijl wij diegene zijn die boven op het podium staan zijn we niet meer dan iemand anders. We staan allemaal op hetzelfde niveau, we zijn allemaal schakels in een ketting.”

“Je kan echt zien dat iedereen bij Mercedes blij is met het winnen van de titel bij de constructeurs. Als we een kerstfeestje hebben en we vieren allemaal samen weet iedereen dat ze een opmerkelijke prestatie geleverd hebben en dat ze iets gedaan hebben dat niemand hen voorgedaan heeft.”

“Het is cool om daar deel van uit te maken. Zelfs in het geval dat ik vandaag zou stoppen zou dat nog iets zijn dat ik voor de rest van mijn leven zou kunnen delen met een grote groep mensen.”

Valtteri Bottas van zijn kant liet weten dat hij het als ongelooflijk ervaart dat hij sinds hij bij Mercedes racet al vier constructeurstitels mocht vieren.

“Het is gek om te denken dat ik nu al vier jaar op rij deel uitmaak van het team dat telkens kampioen wordt bij de constructeurs,” zei de Fin.

“Het is nogal onwerkelijk. Ik ben zo trots op elk lid van het team, wat ze doen. Alle fabrieken en in het raceteam.”

“We leggen de lat steeds hoger voor elk teamlid, maar we doen het samen. We steunen elkaar, maar de geest van het team maakt deze dingen mogelijk. En ik ben echt, echt trots om er deel van uit te maken.”

“Ik denk dat het voor ons allemaal in het team een beetje tijd kost om te begrijpen wat we doen en wat we bereiken - maar we moeten er zeker van genieten, want het is geweldig en ik ben echt trots op iedereen.”

Bottas zelf zal gezien de huidige stand in het kampioenschap op zijn minst tot 2021 moeten wachten om opnieuw te proberen de rijderstitel in de Formule 1 te veroveren.

Dit bericht bekijken op Instagram

It’s not every day you make @f1 #HIS7ORY ߑŠ We HAD to get a special Team Photo on a day we’ll never, ever forget! ❤️ Shout if you want to see the pics ߓذߙ

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België