“Lewis Hamilton en Toto Wolff gaan in 2021 naar Ferrari ”

15 december 2019 — Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan is er zeker van: als het contract van Lewis Hamilton einde 2020 met Mercedes afloopt trekt hij naar Ferrari.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De flamboyante Ier windt er geen doekjes om: ““Ik ben er absoluut zeker van dat Lewis Hamilton in 2021 naar Ferrari zal verhuizen”, vertelde hij Top Gear magazine deze week. “Het zou het juiste moment zijn voor Lewis om naar Ferrari te gaan.”

“Hij komt aan het eind van zijn carrière, maar hij wil nog steeds zeven of meer titels winnen.”

De geruchten dat Lewis Hamilton naar Ferrari zou overstappen zijn niet nieuw maar Jordan gaat nog een stapje verder en denkt dat de huidige teambaas van Mercedes, Toto Wolff, hem zal vergezellen.

“Lewis zou alleen naar Ferrari gaan als iemand hem zou kunnen beschermen tegen elke mogelijkheid dat Charles Leclerc hem zou kunnen overvleugelen”, gaat Jordan verder.

“De reden waarom ik ervan overtuigd ben dat Lewis in 2021 naar Ferrari zal gaan, is dat Toto Wolff’s contract ook eind volgend jaar afloopt. Dus Lewis zou Toto ook meenemen.”

“Toto gaat met hem mee, want zoals ik al zei, Lewis zal zichzelf niet blootstellen en het zal zijn manier zijn om een gelijkwaardige pion mee te brengen.”

De laatste tijd duiken er wel meer geruchten op dat de toekomst van Mercedes in de Formule 1 niet meer zo zeker is en dat zou kunnen betekenen dat Toto Wolff ook andere oorden zal opzoeken. In de meeste gevallen wordt de Oostenrijker echter in verband gebracht met een rol als grote baas van de Formule 1.

“Toto weet dat de toekomst van Mercedes op lange termijn in de Formule 1 niet zeker is. Lewis heeft het meer dan eens over Toto’s contract gehad en dat is ongebruikelijk voor een F1-rijder.”

Volgens Jordan is Toto Wolff de geknipte persoon om Ferrari weer naar de absolute top te brengen.

“Ferrari heeft niet die ene persoon op de pitmuur om het team te begeleiden, op het vlak van hoe ze de racestrategie structureren. Toto weet dat, racen zit hem in het bloed en hij zou ook graag een naam als Ferrari op zijn CV willen hebben.”

Toch gelooft hij niet dat Ferrari hun nieuwe rijzende ster Charles Leclerc aan de kant zou schuiven indien Lewis Hamilton naar Maranello zou trekken.

“Heeft Ferrari twee keer een nummer één nodig? Nee, maar ze zullen Leclerc niet laten gaan. Het zou een enorme veer op Leclerc’s hoed zijn om Hamilton te kunnen verslaan in dezelfde auto. Hij heeft de potentie om een grote te zijn.”

Voor de andere rijder van Ferrari, Sebastian Vettel is het volgens Jordan einde oefening volgend jaar.

“Vettel gaat eind 2020 met pensioen, hij kan niet terug naar Red Bull omdat hij door Max Verstappen zal verslagen worden. Maar als Mercedes toch zou besluiten om in de F1 te blijven, zou het voor Vettel kunnen werken om daarheen te gaan. Een troostprijs voor het verlies van Lewis.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België