“Lewis Hamilton en Valtteri Bottas spreken niet meer met elkaar”

06 juni 2020 — Samen mooi op de foto gaan, dat doen Valtteri Bottas en Lewis Hamilton nog wel, maar veel spreken met elkaar doen ze naar verluidt niet meer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het was op vrijdagavond dat Jack Plooij in het het ‘Formule 1 Café’ op ‘Ziggo Sport’ duidelijk maakte dat het al langer niet meer zou boteren tussen Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Bottas zou volgens Plooij niet de erkenning krijgen die hij wil en daar bovenop komt ook nog eens dat hij zich zowel financieel als sportief niet voldoende geruggesteund voelt.

‘‘Het begon allemaal halverwege 2018. Valtteri Bottas kreeg toen niet het contract dat hij wilde en toen werd hem verteld dat hij moest wachten op een verbeterd contract,” aldus Plooij. “Dat bleef echter heel lang uit’”

De Fin kreeg uiteindelijk een contractverlenging met één jaar, wat niet was waarop Bottas hoopte. Maar al bij al begon Bottas begin 2019 met een ‘nieuwe’ versie van zichzelf aan het seizoen maar ook vorig haar vormde Bottas geen echte bedreiging voor Hamilton.

“Met nieuwe looks en een zogenaamde nieuwe versie van zichzelf, Bottas 2.0, zou hij het wel even voor elkaar krijgen. Hij kreeg het echter weer niet voor elkaar om Lewis Hamilton te verslaan en het gebrek aan erkenning binnen Mercedes begon aan hem te vreten.”

De relatie tussen Hamilton en Bottas zou daardoor enorm verzuurd zijn en het Mercedes lijkt daardoor op een nieuwe crisis genre Hamilton-Rosberg af te stevenen. Misschien daarom ook dat mercedes-motorsportbaas Toto Wolff de deur op een kier wil laten voor Sebastian Vettel.

“’Ze spreken niet meer met elkaar, maar ik weet niet wat er precies is gebeurd tussen die twee’”, besluit Plooij.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België