Lewis Hamilton: “Er woedt een bosbrand in mij”

05 september 2017 — Lewis Hamilton veroverde in Monza de leiding in de wk-tussenstand. Sinds enkele races woedt er naar eigen zeggen een brand in hem en het vuur wordt aangewakkerd in zijn strijd om een nieuwe wereldtitel.


Na de GP van Italië staat Hamilton drie punten voor op titelrivaal Sebastian Vettel. De Brit won drie van de voorbije vier races, waarmee zijn totaal aantal overwinningen dit seizoen op zes komt te staan. Het heeft Hamilton geholpen om de leiding in de wk-tussenstand te grijpen en de Brit wil het momentum vasthouden en de komende races doorduwen.

Volgens Hamilton vormde de GP van Groot-Brittannië een keerpunt. Hamilton kreeg in de aanloop naar de race erg veel kritiek omdat hij als enige rijder een event voor de F1-fans in Londen mistte. Hamilton reageerde door op dominante wijze de Britse GP te winnen.

“Silverstone was echt een weekend dat me kracht gaf en het startte een bosbrand in me en dat heeft ook de manier waarop ik rij beïnvloed,” aldus Hamilton.

Enkel in Hongarije kende Hamilton een minder goede race. Ferrari haalde er een dubbeloverwinning terwijl Hamilton als vierde over de finish kwam. Vervolgens won Hamilton echter wel in België en Italië, waarmee hij de eerste rijder is die dit seizoen twee races op rij wist te winnen.

“De voorbije races waren erg solide. Ik voelde de passie en ik heb mezelf opnieuw gevonden de voorbije drie à vier races.”

Naast het veroveren van de leiding in de wk-tussenstand brak Hamilton in italië ook het polepositierecord van Michael Schumacher. Met zijn 69 poles is de Brit nu alleenrecordhouder en er zullen ongetwijfeld nog heel wat poleposities bijkomen. Belangrijkste blijft uiteraard echter de titelstrijd.

De voorbije twee race op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza waren races waarop verwacht werd dat Mercedes sterk zou presteren. De komende races, te beginnen met Singapore, zouden circuits zijn waarop Ferrari sterker voor de dag zou moeten komen. Vooral in Singapore zou Ferrari een pak competitiever moeten zijn. Hamilton is echter vastberaden om op zijn elan verder te doen.

“Ik ga proberen om op dezelfde manier verder te doen als de voorbije drie à vier races en ik hoop dat ik het beeld van eerder dit seizoen kan omkeren. Ik stond op een bepaald moment twintig punten achter op Vettel. Ik wil zien of ik dat gevoel enige tijd kan hebben,” besluit Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië