Lewis Hamilton excuseert zich na felle kritiek over ‘sloppenwijk-uitspraak’

19 december 2018 — F1-kampioen Lewis Hamilton maakte zich niet populair door tijdens de 'BBC Sports Personality of the Year Awards' zijn geboorteplaats te vergelijken met een sloppenwijk.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

“Het was echt een droom voor ons om als familie iets anders te doen, dit zodat we uit de sloppenwijken geraakten,” aldus Hamilton tijdens een toespraak die hij deed tijdens de ‘BBC Sports Personality of the Year Awards’. “Wel, niet echt uit de sloppenwijken maar ergens anders naartoe om iets te doen. We hebben onze doelen zeer, zeer hoog gezet maar dat deden we samen als een team.”

Hamilton probeerde al meteen tijdens zijn toespraak zichzelf te corrigeren maar desondanks kwam er veel kritiek van inwoners van Stevenage, waaronder ook Sharon Taylor, de Stevenage Borough Council-leider, die via twitter reageerde.

“Het is teleurstellend dat Lewis Hamilton zich tijdens dit event negatief uitliet over zijn geboorteplaats. Het is nergens perfect maar wij zijn #ProudofStevenage,” luidde het op twitter.

Lewis Hamilton zelf reageerde nadien via zijn Instagram-account.

“Maak jullie asjeblieft niet al te druk over een fout die ik op het podium maakte. Schuif jullie gevoelens daarover aan de kant, het is negatieve energie die jullie moeten loslaten,” aldus Hamilton. “Ik ben trots op de plaats waarvan ik afkomstig ben en ik hoop dat ik ze op de best mogelijke manier vertegenwoordig.”

“Niemand is perfect, ik maak zeker en vast geregeld fouten, zeker wanneer ik voor een groot publiek sta en probeer om de juiste woorden te zoeken over de lange reis die ik in mijn leven al heb afgelegd.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België