logo
 

“Lewis Hamilton heeft tijd nodig”

04 juni 2013 — Volgens Ross Brawn heeft Lewis Hamilton simpelweg tijd nodig om beter te presteren binnen het team van Mercedes.

image
Lewis Hamilton rijdt momenteel zijn eerste seizoen bij Mercedes. Al van bij de aankondiging van zijn overstap naar Mercedes was er heel wat commotie en kritiek in de paddock. Na enkele races begint men in de Formule 1 uiteraard ook te vergelijken en wordt er ook een eerste balans opgemaakt.

Dat Hamilton zijn oude team (McLaren) minder goed weet te presteren doet daarbij niet echt ter zake, in de Formule 1 wordt je in eerste instantie immers vergeleken met de je teamgenoot en dan ziet het er momenteel niet altijd even goed uit voor de Brit.

Op het vlak van wk-punten doet hij het wel goed want Hamilton behaalde al 62 punten terwijl Rosberg er nog maar 47 behaalde. De criticasters houden daarbij wel rekening met het feit dat Rosberg volgens hen met meer pech kreeg af te rekenen.

Opvallend is echter ook dat Nico Rosberg de voorbije vier races de polepositie veroverde, iets dat zeker bij iemand zoals Lewis Hamilton erg hard moet aankomen. Hamilton vindt immers van zichzelf dat hij tijdens één snelle ronde tot de allerbesten behoort. Als je dan vier kwalificaties op rij door je teamgenoot om de oren wordt gereden dan is dat niet positief voor je zelfbeeld. Ook het feit dat Nico Rosberg tijdens de GP van Monaco de eerste zege van het seizoen behaalde voor Mercedes zorgt ervoor dat de balans intern binnen het team opnieuw meer in de positieve richting van de Duitser helt ...

Maar Ross Brawn, de teambaas bij Mercedes, maakt zich nog geen zorgen. Volgens hem moet er gestopt worden met kritiek te geven op Hamilton en heeft hij gewoon nog wat tijd nodig om zich nog beter in te werken binnen het team.

“Ik denk het een erg fijn en subtiel iets is. Hij heeft gewoonweg nog wat tijd nodig om zich beter in het team te settelen,” aldus Brawn. “Het is gewoonweg zien en begrijpen hoe een rijder communiceert, hoe je begrijpt wat hij wenst te bereiken, hoe je de wagen naar zijn wensen afstelt.”

“Hamilton zijn manier van werken enz. kan verschillen van die van Nico. Nico is reeds vier of vijf jaar bij het team en hij weet exact op welke knoppen hij moet drukken,” besluit de teambaas van Mercedes.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië