Lewis Hamilton: “Het is een eer om Michael Schumacher te evenaren”

11 oktober 2020 — Na het evenaren van het record aantal overwinningen van Michael Schumacher kreeg Lewis Hamilton uit de handen van Mick Schumacher een helm van diens vader. Het was een eerbetoon dat Hamilton zichtbaar raakte.

“Pas toen ik in de pitlane kwam realiseerde ik me dat ik zijn record heb geëvenaard,” vertelde Hamilton na afloop van de race. “Ik besefte het zelfs niet toen ik over de finish reed.”

“Ik voel me vereerd,” zei Hamilton nadat hij van Mick Schumacher een helm van zijn vader Michael Schumacher overhandigd kreeg.

“Ik weet niet wat te zeggen, wanneer je opgroeit en iemand zoals hem als idool beschouwt.”

“Alleen al als rijder is hij ongeloooflijk, maar om vervolgens jaar na jaar zo te presteren, race na race, week na week.”

“Wanneer je hem zo lang ziet domineren. Ik denk niet dat iemand, en zeker ik niet, dat ik me op een bepaald moment in de buurt van de records van Michael zou bevinden.”

“Het is een ongelooflijke eer en het gaat wat tijd vergen om dit goed te beseffen,” aldus Hamilton, die vervolgens verder ging met zijn lof te betuigen voor wat Schumacher tijdens zijn carrière wist te presteren.

“Iedereen weet wat voor een icoon en legende voor de sport hij is, wat hij op veel vlakken verwezenlijkt heeft, de grenzen die hij op fysiek vlak wist te verleggen en dat hij de pionier was wat betreft de fitste rijder te zijn.”

“Wat hij bij beide teams, en in het bijzonder bij Ferrari, wist te verwezenlijken is ongelooflijk. Voor mij is dat cijfer zo groots, dat het voor mensen die zich er ver vandaan bevinden waarschijnlijk moeilijk is om te beseffen hoe moeilijk het is om die 91 overwinningen te behalen.”

“Ik kan jullie alleen maar zeggen dat het niet eenvoudiger wordt na je eerste overwinning en dat het een erg moeilijke weg is die je aflegt naar die 91ste overwinning. Michael is en blijft voor altijd een legende voor deze sport.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België