Lewis Hamilton: “Het was geen eenvoudig weekend”

14 april 2019 — De duizendste race in de geschiedenis van de F1 werd tevens de vijfenzeventigste overwinning voor Lewis Hamilton. De Brit is ook de nieuwe leider in de wk-stand.


Het is al de zesde keer dat Lewis Hamilton mag zegevieren in China maar daarom is hij niet minder blij. Tijdens zijn uitloopronde nam de vijfvoudige wereldkampioen al uitgebreid de tijd om zijn team te bedanken over de boordradio.

“Fantastisch werk mensen,” klonk het over de radio. “Ik ben zo dankbaar voor alles wat jullie doen, we moeten deze druk blijven zetten.”

Later liet Hamilton weten dat het geen makkelijk weekend geweest was voor hem. “Toen we hier aankwamen hadden we er geen idee van hoe snel Ferrari zou zijn. Ik had ook problemen met de afstelling, daarna begon alles beter te gaan en in de race was alles optimaal.”

Tegen het einde van de race kon Hamilton het zich zelfs veroorloven om naar de situatie van Bottas te vragen met in het achterhoofd zijn auto te sparen voor de volgende races want het seizoen is immers nog lang.

Na de GP vertelde Hamilton het volgende: “Ik ben echt opgelucht over hoe alles verlopen is, een een-twee in de duizendste F1-race is echt groots. Tijdens de race is alles perfect verlopen.”

“Ik verwacht wel dat Ferrari ons op de hielen blijft zitten. We mogen geen seconde verliezen want niemand weet wat de volgende races zullen brengen.”

Hamilton had ook nog een woordje van dank voor zijn Chinese fans.

“Dat is mijn ‘Team LH’ in China. Ze hebben mij op de luchthaven ontvangen, ze staan altijd aan mijn hotel en hier zijn ze ook talrijk opgedaagd. Het is een grote eer om zo’n aanhang te hebben.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België