logo
 

Lewis Hamilton: “Ik ben 100% open geweest tegen de stewards”

23 juli 2018 — Lewis Hamilton is naar eigen zeggen 100% open geweest tegen de stewards toen hij zijn manoeuvre bij de ingang van de pitlane moest gaan verduidelijken.


De viervoudige wereldkampioen mocht het na afloop van de race gaan uitleggen bij de stewards. Door verwarring over de boordradio besliste Hamilton op het laatste moment om toch niet de pits in te duiken tijdens de laatste safety car-procedure, dat maakte dat hij een stukje over het gras reed om zijn weg te vervolgen.

Na de race werd de Brit bij de stewards geroepen en die beslisten in samenspraak met rijdersvertegenwoordiger Mika Salo om Hamilton een reprimande te geven in plaats van een strenge tijdstraf. Als reden daarvoor gaven de heren mee dat het gebeurde onder een safety car-periode en dat hij op die manier niemand anders in gevaar bracht.

“Het is een emotionele, heel emotionele dag geweest met veel ups en downs,” aldus Hamilton. “Niemand gaat graag naar de stewards, ze hebben de moeilijkste job want elk scenario is anders.”

“Ze vragen je om uit te leggen wat er gebeurd was en ik ben 100% open geweest. Ik moet er zelden komen. Er zijn wel momenten geweest in het verleden dat ik er vaker kwam maar de laatste tijd kom ik er zelden.”

“Ik respecteer de regels en ik respecteer ook de job die zij moeten doen. Ik ben gewoon eerlijk geweest over wat er gebeurd was. Ze konden ook wel horen hoe verwarrend het allemaal was, dat was het eigenlijk.”

De stewards lieten ook nog weten dat “het team en de rijder openhartig hun fout toegaven en dat er verwarring was binnen het team of hij nu moest buiten blijven of binnenkomen en dat dat uiteindelijk heeft geleid tot de inbreuk.”

Hamilton gaf ook toe dat hij helemaal niet wist wat hij moest omdat Bottas net voor hem de pits had bezocht.

“Het was waarschijnlijk de meest verwarrende anderhalve seconde,” vertelt Hamilton. “Eerlijk gezegd dacht ik dat ik moest buiten blijven want ik was nog tevreden met mijn banden maar toen zei het team: ‘Kom binnen.’ Ik zag Valtteri net voor mij binnen rijden en toen begon ik te twijfelen.”

“Tegen de tijd dat ik al aan het binnenrijden was zeiden ze plots ‘Buiten blijven.’ Ik vroeg me letterlijk af of ik nu links of rechts moest kiezen. Ik heb gewoon vertraagd en een stukje over het gras geploegd en me er van vergewist dat ik veilig op de baan was.”

“Ik weet niet of je de radio achteraf gehoord hebt, het waren echt waar de meest verwarrende seconden omdat ze in mijn oor aan het schreeuwen waren. ‘Nee links, nee rechts,’ Ik denk dat dat het allemaal vrij spannend maakte.” 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië